Nieuwe Bomenverordening voor heel Amsterdam

Er komt een wijziging in de regels voor het kappen en beschermen van bomen in Amsterdam Zuid. De bomenverordening van Stadsdeel Amsterdam Zuid vervalt per 1 januari 2017 en zal worden vervangen door de bomenverordening van de centrale stad, die voor de hele gemeente Amsterdam gaat gelden.

Wat houdt dat in, en wat is een bomenverordening eigenlijk? In de bomenverordening worden de rechten en plichten van overheid en bewoners vastgelegd wat betreft bomen in de straat of in de tuin. Een verordening zorgt ervoor dat er een eerlijke afweging wordt gemaakt tussen de verschillende belangen.

Hans Kaljee, boomconsulent bij de gemeente Amsterdam, is goed op de hoogte van wat deze wijziging gaat betekenen voor de bomen in Stadsdeel Zuid. Tijdens deze informatieavond zal hij dit aan de hand van praktijkvoorbeelden haarfijn uit de doeken doen. Zijn brede ervaring op Amsterdams bomengebied staat altijd garant voor een bevlogen verhaal. Aan het eind van de avond is er ruimte voor vragen en discussie over praktijkgevallen.

Locatie:

Wijkcentrum De Pijp, Gerard Doustraat 133.

Aanmelden:

Lilian@Bomenridders.nl